Суд у Кропивницькому залишив попереднє рішення в силі, Романа Червінського триматимуть під вартою

Перегляди: 916

Близько семи годин тривало засідання у Кропивницькому апеляційному суді по справі щодо Романа Червінського, його залишили під вартою.

В ході сьогоднішнього судового засідання у Кропивницькому апеляційному суді розглядали апеляцію сторони захисту Романа Червінського щодо рішення Кіровоградського районного суду про продовження строку дії запобіжного заходу - тримання під вартою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Адвокат Романа Червінського Костянтин Глоба показав суду хронологію подій, згідно якої рішення Кіровоградського районного суду було незаконним. Також він у своєму виступі навів низку доказів та виклав послідовність подій, що передували обстрілу аеродрому «Канатове».

«ППО надали команду не стріляти, простими словами, не збивати ракети, і це зробив не Червінський, є офіційний документ в матеріалах досудового розслідування», - розповів Костянтин Глоба.

Прокурор Віктор Кобець заявив, що під час засідання Кіровоградського районного суду Кіровоградської області, адвокати Романа Червінського першими покидали залу засідання під час тривоги, та повертались останніми, цю заяву заперечили адвокати та повідомили, що першими покидали залу засідання судді.

Також до суду зʼявився основний свідок захисту, який мав повідомити обставини, які нібито виключають обвинувачення Червінського. Суд відмовив у його допиті.

Врешті-решт колегія суддів Петро Ремез, Руслан Бондарчук та Віринея Кабанова залишила попереднє рішення суду в силі - Червінського надалі триматимуть під вартою, ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомляло CBN, 30 квітня засідання у Кропивницькому апеляційному суді вирішили перенести за клопотанням адвокатів, воно було обґрунтоване тим, що суд тривав занадто довго, та їм необхідно повернутися до Києва до настання комендантської години. Суд клопотання підтримав.