Суддя з Кропивницького не склав кваліфікаційний іспит

Перегляди: 166

Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднила рішення про те, що суддя Кіровського районного суду Олексій Галаган не зміг пройти поріг оцінювання.

Про це йдеться у рішенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідно до рішення суддя Олексій Галаган набрав 30,075 бала за анонімне письмове тестування та 65,5 бала за виконання практичного завдання, таким чином не набрав необхідного мінімуму.

«Комісія встановила, що суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда Галаган О.В. отримав менше 50 відсотків від максимально можливого бала за підсумками іспиту. З огляду на зазначене, суддя не склав іспит в межах процедури кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді», - йдеться у рішенні.

Також зазначили, що у зв'язку з тим, що суддя Галаган не відповідає посаді, яку займає, є підстава внести подання до Вищої ради правосуддя з рекомендацією звільнити його з посади.

Як повідомлялося, у 2020 році Олексій Галаган скаржився у Генеральну прокуратуру України на те, що на нього тиснуть з боку прокуратури області. Тиском він назвав виклик, як свідка, у кримінальному розслідуванні без вказівки деталей справи.

Раніше, у 2016 році, Олексія Галагана судили за водіння у нетверезому стані, чоловіку призначили штраф, який той оскаржив апеляцією, та врешті виграв суд.