Судитимуть держреєстратора, який передав у приватну власність будівлі колишньої ДАІ на Кіровоградщині 

Перегляди: 876

Судитимуть держреєстратора, який незаконно зареєстрував право власності на громадський будинок з господарськими будівлями та спорудами колишнього ДАІ на Кіровоградщині.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Держреєстратор, діючи в інтересах фізичної особи, змінив інформацію, яка обробляється в автоматизованих системах, та незаконно зареєстрував право власності на громадський будинок з господарськими будівлями та спорудами колишнього ДАІ, який належав Гайворонській міській раді Кіровоградської області.

Внаслідок таких дій зазначене майно вибуло з комунальної власності міської ради до приватної. Вартість будівель на момент вчинення кримінального правопорушення становить майже 900 тис. гривень.

За процесуального керівництва Голованівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора за фактом зловживання, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованих дій з інформацією в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Досудове розслідування – Голованівський РВП ГУНП в області.