Судитимуть наркоділків з Кіровоградщини, які збували речовин на 1 мільйон щомісяця

Перегляди: 156

Судитимуть правопорушників з Кіровоградщини які займалися збутом наркотиків на суму близько 1 млн гривень на місяць.
 
Про це повідомляє Поліція Кіровоградської області у Facebook.

Відомо, що правопорушники розповсюджували речовини за допомогою інтернету, а також шляхом розміщення так званих «закладок» і «мастеркладів» («закладок» великого об’єму). Задокументували 20 епізодів діяльності наркоділків.

У злочинної групи вилучили психотропні речовини - PVP, метамфетамін, амфетамін та мефедрон, наркотичний засіб - канабіс, «закладки» у кількості 152 штук і 30 мастеркладів, приладдя для фасування, електронні ваги, зіп-пакети, мобільні телефони, ноутбук, банківські картки.

Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становила понад 500 тисяч гривень. Орієнтовний дохід зловмисників від незаконної діяльності складав близько 1 мільйона гривень на місяць.

Обвинувальний акт стосовно правопорушників скерували до суду за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
ч. 1 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів);
ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
Санкцією статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

4 
3 
поліція 2 
5 
6

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua