Судитимуть очолювану кропивничанином злочинну групу, яка допомагала ухилянтам тікати з країни 

Перегляди: 250
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

За грошову винагороду члени злочинної групи, яку очолив кропивничанин, надавали чоловікам необхідний пакет документів, щоб виїхати з України під виглядом волонтерів. 
 
Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура
 
Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів злочинної групи за фактом незаконного перетину державного кордону України вчинені з корисливих мотивів (ч.3 ст.332 КК України).
 
Як зазначається, організував злочинну схему житель обласного центру - директор благодійного фонду та залучив до неї ще двох своїх знайомих. Фігуранти справи за грошову винагороду пропонували особам призовного віку послуги з внесення відомостей до електронної системи та надання відповідних документів для безперешкодного перетину державного кордону України. Для цього псевдоволонтерів реєстрували у системі "Шлях". 
 
Це давало чоловікам право безперешкодно виїхати за межі України під час воєнного стану. Вартість такої послуги становила від 3300 доларів США, оплату здійснювали ухилянти сплачували у кілька траншів. 
 
Викрили протиправну діяльність обвинувачених у жовтні 2023 року. 
 
Санкцією статті за цей злочин передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.433947191_733654438942594_7435509089924032083_n 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua