Судитимуть організатора переправлення ухилянтів за кордон, зокрема з Кіровоградщини 

Перегляди: 245
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

До суду скерували обвинувальний акт стосовно керівника злочинного угруповання, яке переправляло призовників через кордон, в тому числі й з Кіровоградщини.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Члени злочинної організації налагодили механізм нелегального перетину державного кордону чоловіками призовного віку на підставі підроблених документів за грошову винагороду.

Вартість такої послуги коливалась від 2500 до 6500 доларів. За майже місяць протиправної діяльності встановили близько 40 фактів незаконного перевезення військовозобовʼязаних чоловіків. Всього отримали обвинувачені близько 9 мільйонів гривень.

Обвинувальний акт, щодо попередньо екстрадованого з Болгарії керівника злочинного угруповання скерували до суду (ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.3 ст.332, ч.4 ст.28, ч.1 ст.358, ч.4 ст.28, ч.4 ст.358 КК України).

Обвинувальні акти щодо шести членів злочинної організації вже перебувають на судовому розгляді.

Як повідомляло CBN, співробітники СБУ в Кіровоградській області зібрали докази проти організатора схем для ухилянтів, який переховувався в ЄС за допомогою підробних документів.