Судитимуть військових та цивільного за крадіжку пального у військовій частині на Кіровоградщині

Перегляди: 771
27 березня 2024 року обвинувальний акт щодо трьох підозрюваних у крадіжці 3000 літрів дизельного пального з однієї з військових частин, направили до Кіровоградського райсуду.
 
Про це CBN повідомив заступник керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Володимир Спінатій.
 
Згідно з обвинувальним актом, один з підозрюваних, бувши начальником електростанції відділення інженерно-аеродромного забезпечення аеродромно-технічної роти, створив організовану групу, до якої входив командир електрогазового відділення аеродромно-технічної роти та цивільна особа, які в період травня-червня, зловживаючи службовим становищем, викрали 3 000 літрів дизельного пального з військової частини, спричинивши шкоду на загальну суму 131 650 грн.
 
Орган досудового розслідування: Третій слідчий відділ (з дислокацією у Кропивницькому) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві. Прокуратура: Кропивницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. Оперативний супровід: УСБУ в Кіровоградській області.
 
Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.