Судитимуть ворожого інформатора з Олександрії

Перегляди: 836
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Завершили досудове розслідування, щодо олександрійця, який інформував росіян про переміщення військової техніки на Кіровоградщині.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що обвинувачений, підтримуючи російську військову агресію стосовно України, передав ворогу понад 30 повідомлень через Telegram-канал про переміщення та рух українських військових через населений пункт, в якому проживав. Особисто їздив містом і навколишніми селами та фіксував, де саме перебувають та якими шляхами здійснюють рух українські військові підрозділи.

Крім того, на своїй сторінці в забороненій соціальній мережі «Одноклассники», розміщував матеріали з російських пропагандистських Інтернет-ресурсів, представляючи збройну агресію рф проти України як внутрішній громадянський конфлікт.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 61-річного мешканця міста Олександрія за фактом несанкціонованого поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України та матеріалів, у яких містяться заперечення збройної агресії рф проти України (ч.2 ст. 114-2 КК України, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування – УСБУ в області.