Світловодська громада повідомила про смерть воїна

Перегляди: 428

У Світловодській громаді повідомили, що 22 серпня зупинилося серце Василя Людвіга.

Про це повідомила Світловодська міська рада.

456330433_3692079227718711_2377699360308687944_n 

Народився Василь Юрійович 15 жовтня 1963 року у селі Луканівка Первомайського району, Миколаївської області. Закінчив Ясинуватську восьмирічну школу Олександрійського району, згодом вступив до Олександрійського радгосп-технікуму, який закінчив у березні 1983 року за фахом зоотехніка.

У квітні 1983 року був призваний до Збройних Сил України, проходив службу в Прикордонних військах Середньоазіатського Округу — до червня 1985 року.

Згодом працював на світловодському заводі «Чисті Метали» плавильником цеху № 8.

У жовтні 1987 року був призваний до надстрокової служби в радянську армію, у званні прапорщика на посаді начальника пожежної команди, згодом був переведений у Київський військовий округ. У листопаді 1992 року був звільнений з армії у зв’язку із закінченням терміну контракту.

Після військової служби працював на ТРК «Веселка» та ВТПП «АСТМА-Прилад».

З початку російсько-української війни у 2014 році штаб-сержант Василь Людвіг став на захист України. Проходив службу у 2 реактивному артилерійському дивізіоні 107 реактивного артилерійської Кременчуцької бригади на посаді головного сержанта дивізіону.

У збірці «Місячна соната війни» про Василя пишуть: «Людвіг — музикант-самоук. Це він на потрощеному фортепіано в покинутому будинку зіграв «Місячну сонату»…

Побратими згадують Василя, як лідера своєї команди, людину веселої вдачі, бадьорого, готового завжди прийти на допомогу.

На жаль, близько року тому у Василя Юрійовича розпочалася ще одна боротьба – з хворобою, яку отримав під час проходження служби. Навіть продовжуючи боротьбу за здоров’я Василь Юрійович не забував про побратимів і постійно тримав із ними зв’язок.

Брати Василя кажуть: «Вічна пам’ять братикові, легких хмаринок. Нехай спочиває з Богом, нам буде його дуже не вистачати, його щирості, добра й любові».

Прощатимуться з воїном 26 серпня о 9:00 на центральній площі міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua