Телефон вкрали, гроші забрали на аліменти. На Кіровоградщині судили військового, який не повернувся з відпустки

Перегляди: 85

На Кіровоградщині винесли вирок військовому, який не повернувся до військової частини з відпустки. Чоловік це мотивував тим, що в нього не було грошей, а також вкрали телефон.

Про це йдеться у вироку Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 16 жовтня 2024 року.

Чоловік на момент вчинення правопорушення проходив військову службу на посаді водія автомобільного відділення роти матеріально-технічного забезпечення військової частини у званні "старший солдат".

Військовий у судовому засіданні частково визнав свою вину. Він зазначив, що оскільки його банківська картка була заблокована Державною виконавчою службою через стягнення заборгованості по аліментах, він не мав фінансової можливості прибути до військової частини. Він не повідомив про це своє командування. Чоловік також зазначив, що не знає, чи з ним хтось зв'язувався телефоном, оскільки його телефон викрали.

Він мав з'явитися на службу 25 грудня 2023 року. На підставі повідомлення ТУ ДБР у Миколаєві 12 січня 2024 року зареєстрували кримінальне провадження.

Аналізуючи показання обвинуваченого, суд відхилив їх у частині відсутності умислу на вчинення правопорушення.

Чоловіка судили за правопорушення проти встановленого порядку несення військової служби (військові кримінальні правопорушення) та самовільне залишення військової частини або місця служби.  Військовий в судовому засіданні висловив бажання продовжити службу в Збройних Силах України та вважає, що може бути корисним.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суд призначив військовому покарання у виді позбавлення волі строком на п'ять років, зарахувавши в строк попереднє ув'язнення з 18 червня 2024 року (фактичний час затримання).