Три медичних заклади реорганізують у Кропивницькому

Перегляди: 280
Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Дерматовенерологічний центр і центр профілактики та боротьби зі СНІДом приєднають до Кіровоградського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Кіровоградської обласної ради. 
 
Про це розповів директор департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОВА Олег Рибальченко на брифінгу в ОВА. 
 
Обласний дерматовенерологічний диспансер минулого року мав два пакети: амбулаторна медична допомога і пакет забезпечення кадрового потенціалу. Цього року в них лишився тільки один пакет, з 1 січня цього року, вони не змогли законтрактувати відповідний пакет НСЗУ, внаслідок цього втратили будь-яке фінансування та зв'язки з Національною службою здоров'я.

«Департамент охорони здоров'я зараз ініціює рішення про приєднання цього закладу до іншого профільного закладу охорони здоров'я, який має стабільні пакети й входить в структуру спроможної мережі, ми досить довго дискутували з колективом цього закладу про те, куди краще було б приєднати цей заклад, для того, щоб забезпечити стале повноцінне існування зберегти функції дерматовенерологічної служби», - розповів Олег Рибальченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рішення приєднання до фтизіопульмонологічного медичного центру прийняли у зв'язку з географічним розташуванням, наявністю у закладу відповідного фінансування та специфікою пацієнтів. 
 
Разом з дерматовенерологічним центром вирішили приєднати й центр профілактики та боротьби зі СНІДом, це пов'язано з тим, що у центру СНІДу немає власних приміщень, і вони орендували їх у дерматовенерологічного центру.