Цьогоріч малий бізнес Кіровоградщини сплатив до місцевих бюджетів 1 млрд грн єдиного податку 

Перегляди: 45
Фото ілюстративне

На Кіровоградщині суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, у січні – вересні 2024 року сплатили до місцевих бюджетів понад 1 млрд гривень єдиного податку, що на 93,9 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Протягом січня-вересня 2024 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області 1 млрд 40,7 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження виросли на 93,9 млн грн, або на 9,9 відсотка», - йдеться у повідомленні.

Юридичні особи на спрощеній формі оподаткування перерахували 74 млн грн податку. Додатково надійшло 12,8 млн гривень. Прогнозні показники виконані на 120,9 відсотка.

Частка сплаченого податку фізичними особами – підприємцями у загальній сумі надходжень складає понад 63 відсотки. Впродовж січня-вересня поточного року вони сплатили 662,3 млн гривень.

Сільськогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи сплатили 304,4 млн грн. Додатково надійшло 12,2 млн гривень. Прогнозні показники виконані на 104,2 відсотка.