У Кіровоградобленерго пояснили часту зміну графіків відключень світла

Перегляди: 4312

У Кіровоградобленерго пояснили часту зміну графіків відключень світла та чому його можуть вимикати не за графіком.

Про це під час брифінгу в Кіровоградській ОВА розповіла речниця Кіровоградобленерго Олена Данильченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Перша причина - накази від Укренерго надходять неочікувано протягом доби. На виконання команди надається 10 хвилин. За 10 хвилин наші деспетчери мають переробити попередній графік, скинути мені, я маю його оприлюднити, дати команду по регіональним диспетчерам, перевірити. Завдання бувають важкими, наприклад, додати 2 черги, коли графік і так заповнений», - повідомила Олена Данильченко.

За її словами, накази від Укренерго терміново оприлюднюються в будь-яку годину доби.

Як розповіла речниця, деякі черги не можна вимикати, оскільки до них привʼязані критичні обʼєкти інфраструктури. Також не вимикаються ті, на яких відбуваються ремонтні роботи.

«Водоканал ми не вимикаємо, але він точно так, як і всі інші, знаходиться на якійсь черзі і цю чергу не можна вимикати», - зазначила Олена Данильченко.

Однією з причин затримки вимкнень та ввімкнень світла за графіками є технічні пошкодження.

«Від постійних вимикань у нас виходять з ладу перемикачі. На їх ремонт йде 20-25 хвилин. Саме через це у вас можуть не вмикати, або не вимикати світло протягом якогось часу», - розповіла речниця Кіровоградобленерго.

Також до збоїв у графіках погодинних відключень призводять аварії та спека.

Олена Данильченко наголосила, що за інформацією щодо відключень варто звертатися до офіційних джерел.