У Кропивницькому більшість шкіл працюватимуть у дві зміни

Перегляди: 193

У Кропивницькому 25 закладів освіти працюватимуть у дві зміни, а 13 - в одну зміну.

Про це на брифінгу розповіла начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«13 закладів освіти будуть працювати в одну зміну, всі інші будуть працювати в дві і, можливо, буде один день дистанційного навчання, але все це залежатиме від безпекової ситуації», - повідомила Лариса Костенко.

Навчальний процес починається 2 вересня очно. 13 закладів працюватимуть в одну зміну, всі інші - у дві. Початкові класи навчатимуться у першу зміну. Усі заклади працюватимуть з електронними журналами. Забезпеченість підручниками наразі 78%.

У закладах освіти є 115 укриттів, які на 74% забезпечені генераторами. У них поставили 702 лавки. Загалом - 21 116 місць, що на 766 більше, ніж у 2023 році.

Забезпечують безбарʼєрність закладів зважаючи на те, чи є попит на пандуси та підйомники. У 5 закладах встановили автоматичні пожежні сигналізації. Кожному садочку, коштом міського бюджету по програмі розвитку, закупили великий дидактичний набір Фребеля для розвитку моторики дошкільнят. Також у цьому році відкриють 10 лінгафонних кабінетів (класи, обладнані аудіо-, відео- та мультимедійними засобами).

Як зазначила Лариса Костенко, через низку причин зменшилася кількість дошкільнят та учнів в освітніх закладах. У садочках на 8 груп менше, відкриють 334 групи для 6845 вихованців. У закладах загальної середньої освіти на 28 класів менше. У 1 класі на 5 класів менше. Усього, попередньо, навчатимуться 24774 учні. Кількість інклюзивних груп збільшилася: минулого року 87 учнів та 114 дошкільнят, цього року - 114 учнів та 175 дошкільнят.

Усього в Кропивницькому 38 закладів дошкільної освіти, один з них державної власності, 38 загальної середньої освіти, 3 приватні заклади освіти, 5 позашкільних закладів освіти та 5 професійно-технічних закладів освіти.