У Кропивницькому голосуватимуть за перейменування вулиць Жадова та Гагаріна

Перегляди: 629

 Нові назви вулиць Гагаріна і Генерала Жадова у Кропивницькому оберуть містяни і міська рада.
 
Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook
 
Нові варіанти назв вулиць Гагаріна і Генерала Жадова, які внесуть до проєкту рішення Кропивницької міської ради, визначать мешканці міста шляхом електронного голосування. Відповідне рішення ухвалила міська топонімічна комісія у середу, 15 травня. 
 
Участь у голосуванні зможуть взяти тільки жителі Кропивницького, їм необхідно буде обрати один із варіантів назви кожної вулиці із запропонованих: вулиця Гагаріна – на Степана Бандери, Віктора Третякова чи інший варіант; вулиця Генерала Жадова – на Героїв УПА, Конституції, Державності, Михайла Остроградського, Роналда Рейгана чи інший варіант. 
 
Варіанти, які наберуть найбільшу кількість голосів, внесуть на розгляд Кропивницької міської ради для прийняття остаточного  рішення. 
 
Одночасно на офіційному сайті Кропивницької міської ради відкриють процедуру консультації і прийому пропозицій щодо перейменування вулиці Зеленогірської. Топонімічна комісія підтримала пропозицію Міжфракційного депутатського об’єднання міської ради щодо зміни її назви на вулицю Анни Ярославни. 
 
Топонімічної комісія також погодила ініціативу КП «Благоустрій» присвоїти назву зеленій зоні по вулиці Євгена Маланюка – сквер Полтавський, підтримали перейменування Кіровоградського водосховища на Новомиколаївське водосховище та  пропозицію управління транспорту та зв’язку міської ради  назвати зупинки залізничного приміського транспорту на території громади: зупинний пункт «290 км»  між зупинним пунктом Можарове і станцією Кропивницький – зупинка «Мирна»; зупинний пункт «286 км»  між станцією Кропивницький та станцією Лелеківка – зупинка «Балашівка». 
 
Крім того, комісія погодила встановлення меморіальної дошки з нагоди відзначення 120-річчя з дня відкриття будівлі головного корпусу ЦДУ імені Володимира Винниченка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua