У Кропивницькому керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Перегляди: 1326

Очільниця Центральноукраїнського вищого професійного училища безпідставно зараховувала до Кропивницького навчального закладу студентів та виплачувала їм стипендії.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства підозрювана необгрунтовано зарахувала до закладу 14 осіб. Більшість із зарахованих уже мали професійно-технічну освіту за спеціальністю іншого освітньо-кваліфікаційного рівня і відповідно не мали права на навчання за рахунок коштів держави та виплату стипендії. Відтак, бюджет зазнав збитків на майже 800 тис гривень.

За клопотанням прокурорів освітянці обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту та відсторонили від посади на час досудового розслідування.

На майно підозрюваної накладено арешт. Досудове розслідування СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід- УСР.