У Кропивницькому немає офіційно визначених місць для купання

Перегляди: 419
Фото: ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

У місті Кропивницький немає офіційно визначених місць для купання, єдине у Кропивницькому районі знаходиться поблизу села Катеринівка.

Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кропивницької районної військової адміністрації, на якому обговорили підготовку місць масового відпочинку на водоймах.

У громаді протягом купального сезону функціонують стихійні пляжі, не облаштовані відповідно до техніки безпеки. На території Кропивницького району визначене лише одне офіційне місце масового відпочинку на воді: за межами села Катеринівка (зона відпочинку на водоймі затопленого колишнього кар'єру), яке перебуває під орендою.

На території Кропивницької міської територіальної громади відсутні офіційно визначені місця масового відпочинку на водних об’єктах, які б відповідали Правилам охорони життя людей на водних об’єктах України та Державним санітарним нормам та правилам утримання територій населених місць.

Для місць відпочинку має бути оформлений паспорт підводної частини акваторії пляжу, акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу та акт про усунення небезпечних для купання предметів з дна водного об’єкта.

Окрім цих вимог необхідно провести прибирання прилеглої території пляжу, збір плаваючої та скошування берегової рослинності, встановити фонтанчики з підведенням питної води, облаштувати вбиральні та місця для збирання твердих побутових відходів, встановити кабінки для переодягання, завезти новий пісок, провести лабораторні дослідження води з річки чи іншого водоймища, ґрунту (піску) тощо.

Проведення робіт із благоустрою і приведення до ладу прибережних смуг залишається за органами місцевого самоврядування. Орендовані земельні ділянки в прибережній зоні, ставки, водоймища в кар’єрах теж повинні залишатися на контролі органів влади, місцевого самоврядування для максимального регулювання щодо організації безпечного відпочинку населення.