У Кропивницькому почали знімати серіал «Баба Єлька»

Перегляди: 291
Фото: «Баба Єлька»

Кропивницька етнолабораторія «Баба Єлька» почала зйомки однойменного серіалу на основі польових експедицій селами Кіровоградщини.

Про це повідомляє «Баба Єлька» у Facebook.

Роботу над серіалом розпочали у Кропивницькому спільно з режисеркою Катериною Мурованою. Участь у зйомках дисклеймеру до серіалу взяла актриса Кіровоградського обласного академічного музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького Елізабет Давідян.

В рамках документальної зйомки автори ідеї планують відвідати найвіддаленіші села Долинської, Устинівської, Онуфріївської, Голованівської та Петрівської громад. Організовувати експедиції допоможе молодь, коріння якої з цих громад.

Для цього автори серіалу заручилися підтримкою Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, на базі якого вже відбулася перша презентація цієї ідеї та відбір учасників експедицій у громади. Як зазначається, таким чином «Баба Єлька» прагне заохотити жителів області до збереження інформації про свій край, досліджувати свій рід і поглиблювати зв’язки між різними поколіннями.

«Ми вбачаємо свій обовʼязок у збереженні та осмисленні досвіду наших предків. Адже це формує і формуватиме стійкість наступних поколінь. Ми сподіваємося, що серіал «Баба Єлька» стане підтримкою у складні часи, приємним спогадом про дитинство, можливістю усміхнутися або розплакатися», - розповіла у Facebook співзасновниця проєкту «Баба Єлька» Світлана Буланова.

«Баба Єлька» також зазначає, що зйомка серіалу стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

431510220_729729105949743_4498590599312897088_n Фото: «Баба Єлька»

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua