У кропивницькому ресторані представили страви від «Баби Єльки», частину коштів з яких спрямують на ЗСУ (фоторепортаж)

У кропивницькому ресторані презентували меню від етнолабораторії «Баба Єлька», частину коштів від страв спрямовуватимуть на допомогу ЗСУ.
Інна Тільнова
«Страви із книги "Смачна Кропивниччина", які будуть у меню цього ресторану, працюватимуть не лише як їжа, а також як благодійна складова. Ми з "Бабою Єлькою" вважаємо, що будь-що, що робиться в тилу під час війни, повинно бути з подякою Збройним Силам», - розповіла голова громадської організації «Баба Єлька» Інна Тільнова.
Про те, як виникла ідея співпраці з «Бабою Єлькою», розповів менеджер закладу «1708 Pizza Di Napoli» Іван.
Іван
«Ідея зробити наше місто впізнаваним виникла давно, оскільки, на жаль, воно в нас не туристичне. І ми часто спілкувалися з власником франшизи і я казав, що хочеться створити щось таке, заради чого сюди будуть їхати. Якраз в той день Інна Тільнова у нас обідала, влучно потрапила в ту розмову і почали спілкуватися», - зазначив Іван.
Менеджер закладу додав, що над створенням спільного проєкту працювали близько півтора місяця.
У меню представили три позиції, які осучаснив шеф-кухар закладу Владислав Печарський. Це маловисківська печеня, цибуляники з кулінарної енциклопедії «Смачна Кропивниччина» та салат з печеного буряка і гнічених слив з експедиційних архівів «Баби Єльки».
З кожної страви 30 гривень спрямовуватимуть на благодійний фонд «Полк Святослава Хороброго». Як додала виконавча директорка благодійного фонду Яна Пшеніцина, кошти докладатимуть до необхідних закупівель.
Фото: Ігор Філіпенко, CBN.