У Кропивницькому службовець при закупівлі ліжок для армії завдав збитків на 400 тис. грн

Перегляди: 891

У Кропивницькому начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем: завдав збитків на 400 тис. грн.

Про повідомляє Cпеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу міста Кропивницький повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у червні 2023 року посадовець, використовуючи своє службове становище, з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді надприбутку, уклав з приватним підприємством договір. Згідно договору 1000 двох’ярусних армійських ліжок придбали за завищеною ціною у порівнянні із середньориночною ціною на такий товар.

Внаслідок цього держава втратила 400 тис. гривень. Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід ‒ 3 відділ 7 Управління ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

3467647