У Кропивницькому в суді допитали свідка у справі Романа Червінського 

Перегляди: 610

У Кропивницькому в Кіровоградському райсуді 5 червня відбувалося чергове засідання суду щодо справи розвідника Романа Червінського, якого звинувачують у перевищенні повноважень, що призвело до обстрілу аеродрому Канатове.

Судді: Ігор Гершкул, Олександр Квітка та Ірина Бойко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час засідання допитали Романа Червінського та одного зі свідків.

Роман Червінський свідчив під час засідання, один з адвокатів розвідника - Костянтин Глоба наголошує, що правозахисники вважають склад суду незаконним та подали щодо цього відповідні заяви.

Як повідомляло CBN, 18 квітня на підготовчому засіданні щодо справи Романа Червінського сторона захисту висувала кілька клопотань, адвокати також наполягали на необхідності відводу суддів.

Щодо допиту свідка - прокурори висунули клопотання провести допит у закритому засіданні. Судді задовольнили клопотання прокурорів, тож інформацію щодо змісту згодом повідомив Костянтин Глоба у Фейсбук.

Він зазначає, що свідок - командир Червінського - під час допиту повідомив наступні факти: командир був учасником створення офіційного документа по зустрічі літака, який підписаний Валерієм Залужним, підтвердив системність доповідей Залужному та те, що ініціатива в даній операції виходила від СБУ, працівник якої брав участь у робочій групі. Також він підтвердив, що дії Романа Червінського були в межах його прямих повноважень.

Також командир роз’яснив перелік повноважень свого підлеглого Червінського та те, що його дії були в межах його прямих повноважень.

Судовий процес триває, сьогодні, 6 червня, у Кіровоградському райсуді проходить засідання суду.

Нагадаємо, 21 квітня 2023 року Червінському оголосили підозру за статтею «перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень». За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому у Кіровоградській області.

Сам ексрозвідник заявив про політичний тиск, справу він вважає сфальсифікованою.