У Кропивницькому відбулось засідання суду по справі Романа Червінського

Перегляди: 2437
Фото: CBN

У Кіровоградському районному суді Кіровоградської області відбулось засідання по справі Романа Червінського, його звинувачують у причетності до удару по аеродрому Канатове.

Романа Червінського прийшла підтримати велика кількість небайдужих людей, вони були у футболках та з плакатами «Свободу Роману Червінському». Його підозрюють у перевищенні влади через операцію з викрадення російського літака, яка завершилась обстрілом аеродрому.

Судове засідання перенесли за проханнями адвокатів, вони пропонували провести розгляд справи за участі потерпілих, аргументуючи це тим, що рішення суду прийняте без присутності сторони потерпілих можна скасувати, якщо воно порушує права потерпілих.

Сторона обвинувачення теж погодилась з тим, що підготовче засідання суду необхідно провести за участі усіх сторін.

«Саме після того, як військова частина відмовилась визнавати себе потерпілою, вони виділили цю справу, виділили туди всі ці матеріали, стосовно того хто має відповідати за це, і почали тиснути на них, щоб вони визнавали себе потерпілими, тиснуть, погрожують. Про це говорять уже й свідки по справі», - сказав під час судового засідання Роман Червінський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він каже, що до нього звертаються свідки по справі та керівництво Повітряних сил, і повідомляють про те, що їм погрожують, задля того, щоб вони давали покази проти Червінського.

Роман Червінський — український військовий, контррозвідник, полковник СБУ, колишній начальник 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ, куратор і керівник спецоперації «Авеню», колишній виконувач обов'язків командира військової частини ССО.

Як повідомляла Українська Правда, 21 квітня 2023 року Червінському оголосили підозру за статтею «перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень». За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому у Кіровоградській області.

Сам ексрозвідник заявив про політичний тиск, справу він вважає сфальсифікованою.

photo_2024-04-12_14-08-08

photo_2024-04-12_14-08-12

photo_2024-04-12_14-08-14

photo_2024-04-12_14-08-16

photo_2024-04-12_14-08-19