У Кропивницькому викрили чоловіка, який за хабар допомагав ухилянтам

Перегляди: 253
Фото: СБ України

Співробітники СБУ в Кіровоградській області викрили ділка, який торгував фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров’я.

Про це повідомила Управління СБ України в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Щоб отримати підробку, зловмисник звертався до своїх спільників з місцевої військово-лікарської комісії.

Слідство встановило що тимчасово непрацюючий мешканець міста Кропивницького організував злочинну схему визнання військовозобовʼязаних осіб тимчасово непридатними до військової служби з метою перетину ними державного кордону України.

За даними слідства, зловмисник запропонував місцевому мешканцю за 5000 доларів США зняти його з військового обліку шляхом встановлення йому діагнозу захворювання з переліку непридатних до військової служби.

Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання ним хабара за довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного з висновком про його зняття з обліку.

Наразі йому повідомили про підозру ч. 3 ст. 332 КК України за та обрали запобіжний захід.

Викриття злочинної схеми проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

msg-4051670394-42957 msg-4051670394-42958 msg-4051670394-42959