У Кропивницькому запрацювала найновіша очисна споруда в Україні

Перегляди: 2977
Фото: Кіровоградська обласна рада

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» отримало сертифікат на введення в експлуатацію нової системи каналізаційних очисних споруд Кропивницького.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кропивницькому ввели в експлуатацію єдину за останні 10 років збудовану в Україні очисну станцію.

Очисна каналізаційна станція Кропивницького це комплекс інженерних споруд, оснащених спеціальним обладнанням, яке здійснює багатоетапний процес очищення каналізаційних стоків. 

Нова очисна станція витримує всі показники в межах гранично допустимих концентрацій (ГДК). Наприклад, за таким критерієм, як концентрація фтору/фосфатів, вода після очистки на новій станції містить 2,85 мг/дм3 фосфатів, тоді як ГДК – 3,55 мг/дм3. В інших регіонах при використанні застарілого обладнання та застарілих технологій показник фтору/фосфатів може сягати 18-20 мг/дм3.

Будівництво станції тривало 6 років, наприкінці квітня комплекс споруд очисної системи каналізаційних стоків та цех механічного зневоднення осаду стічних вод отримали відповідні сертифікати для введення їх в експлуатацію.