У Кропивницькому зросла вартість оренди житла 

Перегляди: 527
Фото: Ілюстративне

Вартість оренди житла у Кропивницькому в порівнянні з серпнем збільшилася через зростання попиту. 
 
Про це у коментарі CBN повідомила директорка агенції нерухомості «Респект», голова Кропивницької Асоціації спеціалістів з нерухомості Оксана Слатніцька. 

«Якщо говорити про ринок оренди, то ситуація більш-менш стабілізувалася. Є пропозиції, і, звісно, є попит. Щодо цін: якщо ми візьмемо серпень поточного року, то спостерігалося зниження вартості оренди. На сьогодні, у порівнянні з серпнем, якщо квартира коштувала 5 тисяч гривень, то зараз її ціна зросла на 500 гривень. Деякі квартири в хорошому житловому стані можуть подорожчати навіть на тисячу гривень. Це пов’язано з тим, що до нас знову масово приїжджають люди з регіонів, де ситуація стає все більш неспокійною», – зазначила Оксана Слатніцька. 
Зростання вартості оренди житла у Кропивницькому пов'язане з підвищенням попиту на оренду через збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб та студентів, які шукають житло для періоду навчання. 
«Найбільше потребують оренди студенти та люди, які тимчасово приїхали до міста. Студенти зазвичай орендують одно- або двокімнатні квартири. Люди, які приїжджають з інших областей, частіше обирають приватні будинки, оскільки приїжджають зі своїми домашніми улюбленцями. Як правило, якщо взяти десять квартир, лише один власник погодиться прийняти орендарів з тваринами», – додала Оксана Слатніцька.
Попри значний попит на оренду квартир, знайти житло для людей з тваринами залишається викликом. Багато орендодавців відмовляються приймати орендарів із домашніми улюбленцями, оскільки вважають це додатковими ризиками. Це створює додатковий тиск на ринок приватних будинків, де тварини можуть проживати разом із господарями без таких обмежень.
 
Проаналізувавши на одному з маркетплейсів 180 пропозицій оренди житла в Кропивницькому, можна зазначити, що охочим орендувати однокімнатну квартиру доведеться викласти від 3 до 18 тисяч гривень, а середня вартість такого житла становить 7 303 гривні. Стосовно двокімнатних квартир ціна зростає, доведеться платити від 7 до 29 тисяч гривень, середня вартість становить 11 847 гривні. Оренда будинку коштуватиме від 3 до майже 62 тисяч гривень, у середньому таке житло обійдеться у 11 696 гривень.
 
Ситуація з орендою житла в Україні загалом може відрізнятися залежно від регіону. Ціни на оренду можуть бути вищими або нижчими залежно від попиту, пропозиції та рівня безпеки у конкретних областях.
 
Середня вартість оренди житла по Україні, проаналізувавши 102 оголошення з різних областей, становить 16 261 гривню.
 
Очевидно, що ціна залежить від стану житла та того, що саме вам пропонують орендувати, оскільки у категоріях «однокімнатна» та «двокімнатна квартира» досить часто можна зустріти оголошення про варіанти, де вам пропонують лише кімнату в квартирі, або коли замість повноцінного будинку пропонують орендувати прибудову.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua