У «Нафтогазі» пообіцяли, що ціни на газ цього сезону не зростуть 

Перегляди: 82
Фото: Олексій Чернишов

Ціни на газ залишаються стабільними, Україна планує пройти опалювальний сезон зі своїми запасами газу.

Про це повідомив Олексій Чернишов, голова НАК «Нафтогаз», під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми вже закумулювали необхідний об'єм природного газу, ми йдемо за планом. Цей обсяг постійно збільшується, також група «Нафтогаз» постійно збільшує показники видобутку. Вже наш видобуток перевищує на 7% відсотків відбуток попереднього року. Це дуже гарно, тому що українці будуть з газом, українці будуть саме з українським газом, без імпортного газу, я хотів би на цьому наголосити», - розповів Олексій Чернишов.

Очільник підприємства додав, що зростання цін на газ не очікується.

«Щодо цін, ціни залишаються стабільними. Як і минулого року, діє відповідний режим ПСО, також діє мораторій на підвищення цін. Тому українці мають спокійно готуватися відповідально до наступного опалювального сезону», - сказав голова НАК «Нафтогаз».

Також він закликав громадян дбати про енергоефективність, оскільки ситуація все ж залишається напруженою внаслідок війни.