У Новоукраїнці продали центральний ринок приватному підприємству

Перегляди: 5900

Новоукраїнське районне споживче товариство на правах власності продало центральний ринок приватному підприємству.

Про це повідомив CBN Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

14 травня 2024 року Новоукраїнське районне споживче товариство продало майновий комплекс центрального ринку, про це не поставили до відома ні місцеву владу, ні підприємців на ринку, повідомив очільник громади.

Подібні угоди у громаді були і раніше, але продаж ринку викликав обурення, адже цей об’єкт раніше будувався всією громадою, і не мав суттєвих змін за 50 років існування.

«Був власник, який вирішив продати (ринок), але ні людей, ні владу не повідомив, тому відповідальності соціальної жодної від бізнесу. Якщо брати з точки зору закону, то я вже писав, нічого протизаконного не відбулось, вони раніше і «Універмаг», і купу інших магазинів продавали, але зараз мова саме про людей, тому будемо пробувати зберегти ринок. Хоча це буде важко, тому, що ми не є стороною угоди», - розповів у коментарі CBN Олександр Корінний.

Ситуація набула розголосу через те, що у місцевих жителів та зокрема у підприємців, які працюють на ринку, виникло обурення щодо втрати робочих місць та можливості продовжувати діяльність.

Як повідомив у Facebook 6 червня Олександр Корінний, міська влада дізналася про угоду від нових власників 4 червня. Нові власники мають на меті створити на місці ринку інший торговельний заклад. Міська влада зустрічалась з підприємцями 6 червня з метою знайти рішення щодо подальших дій

Олександр Корінний також повідомив, що наразі юристи шукають можливість у законний спосіб розірвати договір оренди земельної ділянки. До нових власників звернулись із пропозицією виокремити частину території ринку для продовження ведення комерційної діяльності підприємців.

У випадку відмови планують звертатись до суду та шукати нове місце для продовження діяльності підприємців, які працюють на ринку.