У рамках фестивалю «Вересневі самоцвіти» в Кропивницькому показали фільм «Сашенька»

Перегляди: 122
Фото: Noir in Festival

26 вересня, у рамках 54-го всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», на малій сцені Театру корифеїв відбувся показ фільму «Сашенька».

«Сашенька» — це психологічна драма, події якої розгортаються в 70-ті роки за часів СРСР. Головний герой — двадцятилітній хлопець, прикутий до інвалідного візка. Його родину жорстоко вбито з мисливської рушниці у власному ліжку. Проте ця історія не про спробу впоратися з почуттям втрати, а про те, як страшна подія відкриває моторошні секрети цієї родини, а також доводить просту істину: травмовані батьки створюють травмованих дітей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ще у 2022 році фільм «Сашенька» представили на Міжнародному кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні, після чого кінокартину побачили в різних країнах світу.

Режисером, сценаристом та продюсером фільму є уродженець міста Новомиргород Олександр Жовна.

Після кінопоказу Олександр Жовна поділився деталями закулісної роботи та відповів на запитання глядачів. Як зазначив сам митець, ця робота частково заснована на реальних подіях.

У 2019 році митець також завершив роботу над іншою кінокартиною під назвою «Історія Лізи». Оксана Бурлай-Пітерова виконала роль матері, Віктор Рибчинський — роль батька, а Дмитро Ніжельський зіграв головного персонажа цієї картини. Цікаво, що для актора це була дебютна робота.