У школярів Кіровоградщини погіршилися результати навчання під час війни

Перегляди: 533
Фото ілюстративне

На Кіровоградщині в період 2023-2024 років погіршилися результати навчання школярів у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.

Про це в коментарі CBN повідомила начальниця управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілія Синчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми проводили дослідження якості організації освітнього процесу в умовах війни. Моніторинг відбувався в період 2022-2023 і 2023-2024 навчальних років у кінці грудня-початку січня в кілька етапів шляхом опитування керівників, вчителів шкіл, батьків та учнів, яким виповнилося 14 років. Ми задали ряд питань і, зокрема, як, на думку вчителів, змінилася динаміка результатів навчання учнів. У порівнянні з 2022-2023 роками у 2023-2024 в закладах загальної середньої освіти, особливо у містах, результати навчання погіршилися. У початкових класах навпаки - результати покращилися», - розповіла Лілія Синчук.

Як зазначила начальниця управління Державної служби якості освіти, на результативність, за словами учнів, впливає наявність своєї кімнати, гаджету та підтримки як батьків, так і вчителів.

Також вивчали психоемоційний стан дітей. Тривожність учнів зросла втричі, зниження мотивації - в півтора раза. Змінилися в гіршу сторону певні мʼякі навички: вміння розвʼязувати проблеми, висловлювати власну думку, оцінювання ризиків. Розуміння навчальних цілей знизилося на 10-12%. Проте покращилося уміння організовуватися, планувати час, здійснювати самооцінювання.