У Смоліному помер військовий, рідні стверджують, що до нього не приїхала «швидка»

Перегляди: 332

Помер військовий Дмитро Заіка зі Смоліного, його рідні стверджують, що до нього на виклик не приїхали медики.

Про це 11 квітня повідомив родич померлого, Євгеній Завгородній у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вранці о 9:00 йому стало зле, мати телефонувала у швидку, говорила, що син помирає, а медики знаходили якісь причини, чому вони не можуть приїхати на виклик. І це при тому, що до відділення було метрів 500, а нещодавно їм виділили нову швидку. Десь годину мати робила штучне дихання і масаж серця. Сусіди і син Діми, який теж добровольцем пішов на війну, їздили в лікарню кликати на допомогу», - повідомив у дописі Євгеній Завгородній.

Чоловік пише, що Дмитро помер у своєї матері на руках, допомоги йому так і не надали.

У коментарі CBN директор Смолінської медико-санітарної частини Смолінської селищної ради Микола Дударчук розповів: «Вони послали Хмелівську екстрену допомогу. Наша екстрена на місці з реанімобілем, Хмелівська знаходиться за 6 км від нас. Вони на «УАЗику» приїжджали на цей виклик».

Керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради Олександр Ярошенко сказав, що як тільки  до «швидкої» надійшов виклик, вони виїхали на нього та прибули на місце за 15 хвилин та констатували смерть чоловіка.

Речниця ГУНП в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко повідомила на запит CBN, що наразі звернення від родичів померлого до поліції не було, однак за інформацією, опублікованою в соцмережах, правоохоронці проведуть додаткову перевірку.

 

photo_2024-04-15_11-44-03 
Дмитро Заіка