У Світловодську адміністратора телеграм-каналу судили за перешкоджання мобілізації

Перегляди: 77

Житель Світловодська створив телеграм-канали, у яких оприлюднював інформацію про проведення мобілізаційних заходів, що є перешкоджанням діяльності ЗСУ.

Про це йдеться у вироку Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 16 жовтня 2024 року.

Зазначається, що житель Світловодська у період з 31 липня 2024 року по 10 вересня 2024 року умисно перешкоджав законній діяльності Збройних Сил України під час здійснення ними призову громадян України на військову службу в особливий період (стаття ККУ 114-1).

Він створив телеграм-канал, у якому публічно поширювалася інформація про місця, де здійснювалися заходи з оповіщення населення (вручали повістки), а також інформація про маршрути пересування військових та правоохоронців, називаючи їх "оливками" та "маслинами". При цьому чоловік був власником цього телеграм-каналу та здійснював функції його адміністратора.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку уклали 20 вересня 2024 року. Чоловіка визнали винуватим у скоєнні злочину та призначили йому узгоджене сторонами угоди покарання у виді п'яти років позбавлення волі. Але зрештою його звільнили від відбування покарання з випробуванням, визначивши йому іспитовий строк тривалістю два роки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua