У Вербну неділю вірян ПЦУ у Приютівській громаді не пустили до храму 

Перегляди: 341
Фото: фейсбук-сторінка Інни Агні

На Кіровоградщині вірян ПЦУ не пустили на територію храму представники УПЦ (мп). 
 
28 квітня, у Вербну неділю, віряни з селища Приютівка не змогли потрапити до храму, щоб взяти участь в молебні на освячення зілля (верби) через те, що представники УПЦ (мп) не пустили вірян ПЦУ на церковне подвірʼя. 
 
Як повідомляв священник ПЦУ Олег Дон у Facebook, 27 травня 2023 року православні віряни Храму селища Приютівка змінили підпорядкування та вийшли з Олександрійської єпархії Української Православної Церкви, що в єдності з РПЦ, і доєднались до Кропивницької єпархії Православної Церкви України. 
 
Проте УПЦ (мп) оскаржувала рішення про передачу земельної ділянки ПЦУ та не віддавала приміщення церкви і блокувала вхід вірянам. 
 
Як повідомляло CBN, у жовтні 2023 року у Приютівці сталася сутичка за храм між вірянами ПЦУ та УПЦ (мп), внаслідок якої отримав травми настоятель храму Православної Церкви України Олег Дон. 
 
Рішенням Приютівської селищної ради земельна ділянка, на якій побудований храм, передана релігійній громаді «для будівництва та обслуговування будівель релігійної організації». Маючи всі правовстановлюючі документи на користування земельною ділянкою та будівлями, що розташовані на ній, релігійна громада висловила намір увійти на територію та розпоряджатись її майном. 
 
Проте представники керівництва Олександрійської єпархії УПЦ силою блокують вхід та позбавляють вірян їх законного права користуватись своїм майном. 
 
Релігійна громада подала позов до Господарчого суду. Його ухвалою, яка набрала чинності 18 січня 2024 року, «заборонено управлінню Олександрійської єпархії УПЦ та будь-яким іншим особам перешкоджати у користуванні релігійній організації влм. Ю. Переможця ПЦУ земельною ділянкою та наявним на ній майном». Проте рішення суду керівництвом Олександрійської єпархії УПЦ повністю проігноровано. 
 
Журналісти CBN намагалися зв'язатися з представниками Кіровоградської єпархії, проте не отримали відповіді за номером телефону, вказаним на сайті. CBN висвітлить позицію представників у разі отримання такого звернення.

msg378382750-42191 msg378382750-42190 msg378382750-42192 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua