У вересні до Кіровоградщини евакуювали майже 700 жителів Донеччини 

Перегляди: 87
Фото: ГУ ДСНС у Кіровоградській області

У вересні Кіровоградщина приймала евакуаційні потяги з Донецької області, загалом прибуло 697 осіб.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Перший потяг приймали громади Голованівського району, за сприяння Миколаївської обласної військової адміністрації, на залізничній станції Голта міста Первомайськ. Загалом у вересні 2024 року прийняли п'ять евакуаційних потягів, прибуло 697 осіб, зокрема 122 дитини та 120 маломобільних осіб", - розповіла Катерина Колтунова.

В організації евакуації брали участь структурні підрозділи Кіровоградської та Донецької обласних військових адміністрацій, державної служби надзвичайних ситуацій та Національної поліції, громадських організацій 10 квітня, Червоного Хреста.

Вимушених переселенців приймали всі райони області, а також міста Кропивницький, Олександрія, Світловодськ, Знам’янка. Розселення мешканців Донеччини здійснюється у місцях тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та приватному секторі територіальних громад області.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) надало допомогу на понад 15 млн грн (ліжка, ковдри, подушки, постільні комплекти, гігієнічні набори, кухонні набори та інше) яку розподілили між громадами, які приймають евакуйованих осіб з Донецької області.

Також Міжнародна гуманітарна організація World Central Kitchen забезпечила гарячим харчуванням евакуйованих осіб у місцях тимчасового проживання протягом 3-х днів після прибуття та забезпечила продуктовими наборами (раз на місяць).

Благодійний фонд «Право на захист» виплачує одноразову грошову допомогу - 10 800 грн на одну особу, за списками, наданими громадами.

ГО «10 квітня» проводить моніторинг потреб місць тимчасового проживання, забезпечує видачу продуктових наборів евакуйованим громадянам з Донецької області.

«Благодійний фонд Безпечне майбутнє» передав місткості для питної води для місць тимчасового проживання, також, для сімей з дітьми, рюкзаки з канцелярським приладдям, одягом, памперси.

В області працює Гаряча лінія обласної військової адміністрації – 0800500238, яка забезпечує швидкий доступ до необхідної інформації та допомоги.

Контактні номери телефону штабу – (0522) 30-50-39, +380961607361.