У війні з росією загинули військові з двох громад Кіровоградщини

Перегляди: 4796

У війні проти росіян загинули військовослужбовці Федір Вороной з Олександрівської громади та Михайло Коваленко з Гайворонської.

Про загибель Михайла Коваленка повідомили на сторінці Гайворонської міськради у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

photo_1_2024-08-15_16-50-43 
Михайло Коваленко

Михайло народився 11 вересня 1983 року в селі Салькове, де пройшли його перші дитячі роки. Дитинство було нелегким — у віці всього 8 років він втратив матір. Після її смерті він переїхав до села Казавчин, де його виховував дядько.

Михайло продовжив навчання в Казавчинській школі. У 1999 році вступив до Бершадського професійно-технічного училища, де отримав спеціальність «механізатор».

Після закінчення училища Михайло переїхав до Одеси, де створив сім’ю, у 2011 році у Михайла народився син. Упродовж життя Михайло працював на різних посадах, цікавився комп’ютерною технікою. З першого дня він приєднався до лав ЗСУ та захищав нашу країну на Донецькому напрямку.

12 серпня 2024 року його життя обірвалося в бою біля населеного пункту Водяне, Донецької області.

Також Олександрівська селищна рада інформує про загибель Федора Вороного.

photo_2_2024-08-15_16-50-43 
Федір Вороной

Федір народився на Херсонщині, та з початком повномасштабного вторгнення росіян на нашу землю, знайшов із сім’єю прихисток у селищі Олександрівка.

Федір Вороной приєднався до лав Збройних Сил України 17 вересня 2022 року. Пройшов Авдіївку, Соледар, Вовчанськ. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, був учасником АТО/ООС.

9 серпня 2024 року сержант Федір Вороной загинув під час виконання бойового завдання в зоні бойових дій населеного пункту Суджа, Курської області (російська федерація).

Церемонія прощання із загиблим військовослужбовцем, командиром бойової машини відбудеться 17 серпня, панахида розпочнеться о 10:00 біля будинку рідних в селищі Олександрівка, вул. Володимирівська, 3. Мітинг-реквієм за загиблим відбудеться на площі ДЮСШ орієнтовно об 11:00.

17 серпня оголосили Днем жалоби за загиблим сержантом ЗСУ Федором Вороновим.