У війні з росією загинули військові з трьох громад Кіровоградщини

Перегляди: 368

У війні з росією загинули Андрій Боков із Долинської, Олександр Кононенко з Устинівської, Андрій Барков з Петрівської громад.

13 вересня 2024 року загинув Андрій Барков, про це повідомила Петрівська селищна рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

photo_2_2024-09-20_16-30-13 
Андрій Барков

Андрій народився 20 липня 1993 року в селищі Петрове. Ще змалку захопився спортом: грав у футбол в ДЮСШ «Олімп», займався кікбоксингом, брав участь у змаганнях з легкої атлетики – бігу. Коли став дорослішим, з’явилося ще одне захоплення – малювання. Закінчив школу зі срібною медаллю.

По закінченню у 2010 році Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – гімназії Андрій вступив до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на фізико-технічний факультет. Закінчив магістратуру. Здобув спеціальність «Двигунобудування, авіаційна та ракетно-космічна техніка».

У 2016 році Андрій Барков проходив строкову службу, став учасником бойових дій в АТО. З травня 2017 року по грудень 2019 року перебував у лавах ЗСУ по контракту.
Побувавши у Карпатах на гірськолижному курорті «Драгобрат», чоловік захопився сноубордингом та вирішив кожну зиму працювати в горах, стати інструктором. Також він займався скелелазінням, армспортом, акробатикою.

У 2020 році він пішки обійшов узбережжя Азовського та Чорного морів. Влітку 2021 року Андрій поїхав працювати в Туреччину, де пройшов туристичною стежкою «Лікійський шлях» зі сходу на захід країни. Він писав: «Відчув і пекельну спеку Туреччини в липні, і холодну дощову ніч біля гори Тахтали».

Потім працював водієм автобетонозмішувача на бетонному заводі у Києві. Повномасштабна війна застала Андрія у Карпатах, де він планував закінчити курси інструкторів зі сноуборду. Почав волонтерити, допомагав перевозити людей. У травні 2022 року став до лав ЗСУ.

13 вересня 2024 року життя захисника обірвалося під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Щербинівка Бахмутського району Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу позицій противником.

Мер Долинської Євгеній Звіздовський повідомив у Facebook про загибель Андрія Бокова.

«Наш земляк – Боков Андрій Олександрович загинув 10 вересня 2024 року в боях із російськими окупантами, виконуючи бойове завдання», - йдеться у дописі.

photo_1_2024-09-20_16-30-13 
Андрій Боков

Як повідомила Устинівська селищна рада у Facebook, 17 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на околицях населеного пункту Новоданилівка Запорізької області загинув житель села Садки Криничненського старостинського округу, Олександр Кононенко 1983 року народження.

photo_3_2024-09-20_16-30-13 
Олександр Кононенко