Українці 31 липня показали хороші результати, але без медалей: спецкор CBN Юрій Ілючек про Олімпіаду-2024

Перегляди: 124
Фото: Юрій Ілючек

31 липня під час змагального дня на Олімпіаді українські атлети не здобули призових місць, веслувальниці втратили позицію, а гімнасти отримали спірні оцінки.

Про це розповів спецкореспондент CBN Юрій Ілючек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«День був цікавим, насиченим, але нещасливим до українських спортсменів. Ми розраховували на медалі, але знову залишилися, поки, з єдиною бронзою Ольги Харлан», - відзначив Юрій Ілючек.

Українську команду з академічного веслування на дистанції 2000 метрів представляли Євгенія Довгодько, Дарина Верхогляд, Анастасія Кожевникова та Катерина Дудченко.photo_2024-08-01_13-48-34 Спортсменки більшу частину дистанції йшли утримуючи друге-третє місце, проте, наприкінці дистанції вони пропустили учасників з Німеччини та Швейцарії й фінішували п'ятими. Дівчата пояснили свій результат тим, що суперниці готувалися в гірській місцевості, і мали перевагу у витривалості.

Також Юрій Ілючек розповів про результат українських гімнастів: «Олег Вєрняєв був першим після виконання вправ на коні, у стрибку та ще кілець, а Ілля Ковтун другим, проте на перекладині ситуація змінилась, судді були невблаганними».

Юрій Ілючек зауважив, що Ілля та Олег після виконання вправ на брусах вийшли на першу та другу позиції протоколу. Проте після цього на перекладині Олегу Вєрняєву поставили низьку оцінку, що суттєво знизило його шанси на нагороду.

photo_2024-08-01_13-47-11
Олег Вєрняєв

photo_2024-08-01_13-47-31 
Ілля Ковтун

Також уночі відбулась гра Марти Костюк проти хорватки Дони Векич, де обидві спортсменки показували достойний результат, та обоє припускалися помилок. Врешті-решт вирішальною стала помилка Костюк, яка влучила в сітку в доволі простій ситуації за рахунку - 7:7. І хорватка з чергової спроби подала потужно й відсвяткувала перемогу.

photo_2024-08-01_13-47-41