Українців застерігають від розповсюдження інформації про військових та цивільних під час акцій та мітингів

Перегляди: 177
Фото: Офіс Омбудсмана України

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець укотре застерігає від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених, цивільних, яких незаконно утримує Росія, та їхніх родичів.

Про це повідомив Офіс Омбудсмана України у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Окрім активних дій шахраїв, які заради наживи виманюють гроші в родин, які чекають з полону та незаконного утримання своїх рідних, такою інформацією активно цікавляться і російські спецслужби. Вона їм необхідна для того, аби й так нестерпні умови наших Захисників та Захисниць перетворити на ще гірші. Моральне приниження чи залякування за умов знання персональних даних військовополоненого чи цивільного заручника може спричинити ще більшу шкоду, ніж фізичний вплив", – закцентував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Тож, як зазначачив Омбудсман України, на мирних мітингах та у соціальних мережах варто ретельно дбати про те, аби ворог не довідався персональні дані, – прізвища, імена, звання, позивний, номер бригади, частини, місце дислокації, фото тощо.