Умовний термін отримав винуватець смертельної ДТП у Світловодську

Перегляди: 282

Водій, який насмерть збив велосипедиста у Світловодську отримав рік умовно.

Про це йдеться у вироку Світловодського міськрайонного суду, від 1 квітня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відомо, що водій автомобіля Skoda Octavia Tour вирішив обігнати вантажівку DAF FT XF 105.460, в той час була недостатня видимість, керманич перевищив швидкість та здійснюючи обгін збив велосипедиста, який рухався у зустрічному напрямку.

«25.08.2023, близько 05 години 30 хвилин по вулиці Миру, на відстані 171,42 метри до перехрестя з вулицею Закам'яна в місті Світловодськ Кіровоградської області на смузі зустрічного руху відбувся наїзд автомобілем Skoda Octavia Tour на велосипедиста, який рухався в зустрічному напрямку», - йдеться у вироку.

У результаті зіткнення велосипедист отримав чисельні садна, внутрішню кровотечу, переломи, та загинув через важкі тілесні ушкодження.

На судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю та підтвердив обставини справи у скоєному щиро розкаявся та відшкодував потерпілим шкоду.

Потерпіла підтвердила, що жодних претензій до винуватця ДТП не має, оскільки той відшкодував їй спричинену шкоду.

Суд визнав водія винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік, проте звільнив його від відбування терміну та встановив встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.