Умовний термін за поранення ножем неповнолітнього отримав чоловік у Світловодську

Перегляди: 290

У Світловодську чоловік, який під час бійки поранив ножем неповнолітнього, отримав два роки умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області, оприлюдненому 25 квітня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відомо, що 11 січня 2024 року постраждалий стояв біля кафе-бару «Пілігрім» зі знайомим, там вони чекали двох чоловіків, з якими в них був конфлікт. Ті, кого вони очікували, побачивши постраждалого зі знайомим, почали висловлювали в їх сторону погрози фізичною розправою.

Своєю чергою чоловік та неповнолітній побігли назустріч їм, між ними відразу на ґрунті неприязних стосунків розпочалась бійка, в ході якої один одному нанесли тілесні ушкодження.

В ході бійки один із фігурантів дістав розкладний ніж та завдав неповнолітньому один потужний удар в спину.

Постраждалий отримав тяжке тілесне ушкодження у вигляді проникаючої колото - різаної рани на задній поверхні грудної клітки зліва по задній підпахвинній лінії на рівні 7-го міжребер'я з крововиливом у ліву плевральну порожнину.

24 квітня прокурор Світловодського відділу Олександрійської окружної прокуратури, обвинувачений та сторона захисту потерпілого уклали договір про визнання винуватості.

Сторони узгодили, що при затвердженні угоди судом нападнику призначать покарання за ч.1 ст.121 КК України у виді 5 років позбавлення волі, зі звільненням його від відбування покарання з випробуванням на визначений іспитовий строк, та з покладенням на нього обов'язків, передбачених ст.76 КК України.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості обвинуваченого та призначив йому узгоджене сторонами угоди покарання у виді 5 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України засудженого звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк на 2 роки.