UNICEF надали ОКВП «Дніпро-Кіровоград» матеріалів на 24 млн грн для ремонту водомереж 

Перегляди: 256
Фото ілюстративне

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» отримало від UNICEF матеріалів на 24 мільйони гривень на ремонт 31 кілометра водомереж.

Про це розповів на брифінгу в Кіровоградській ОВА виконувач обов'язків генерального директора «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

photo_2_2024-09-10_16-30-23 
Микола Романюк

«На сьогодні 70% водомереж мають аварійний стан. Ми намагалися їх змінювати, кожен рік по 6-10 кілометрів, але, зважаючи на те, що водопроводу у нас майже 2000 кілометрів, каналізаційних мереж 660 кілометрів, тому їх заміна потребує часу. Своїх коштів у нас бракує, тому ми звернулися до організацій за донорською допомогою. Відгукнулися UNICEF та надали нам допомогу на 31 кілометр, загальна сума 24 мільйони гривень. З них на обласний центр - 13 мільйонів гривень», - розповів Микола Романюк.

Графіки ремонту вже складені, в Кропивницькому ремонт стосуватиметься набережної, в Олександрії проведуть заміну основного колектора по вулиці Шевченка.

Також Микола Романюк прокоментував ситуацію щодо кредиту МВФ:

«На 2021 рік ми коштом тарифу покривали весь кредит, але внаслідок того, що все подорожчало, то покриття кредиту було ускладнене. У 2022 році ми його не покривали, і нам допомогла адміністрація, основний внесок з обласного бюджету, Кропивницька міська рада надала допомогу, Смоліне та Знам'янка, та ми погасили понад 130 мільйонів. Це ми закрили 2022 рік і частину 2023, на сьогодні заборгованість складає 230 мільйонів. Є спільне звернення голови обласної ради та начальника обласної військової адміністрації щодо відтермінування погашення, з проханням після воєнного стану можливо дати ще шість місяців пільгового періоду».

photo_1_2024-09-10_16-30-23 
Валентина Давидчук

Директорка Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства Валентина Давидчук розповіла про основні ділянки ремонту водогону у Кропивницькому:

«Майже 9 кілометрів по водопроводу буде замінено та кілометр з водовідведення. Ми склали графік робіт на два роки 2024-2025, адже об'єм великий, а людей мало. Для заміни обрали найбільш аварійні ділянки, одні з основних робіт, це заміна центрального водогону по набережній від вулиці Покровської до Острівської, довжина ділянки 500 метрів. Ще одна з таких великих ділянок - це 2,4 кілометра по проспекту Університетському, ці роботи заплановані на наступний рік».