Усі школярі початкових класів Кропивницького харчуються безкоштовно

Перегляди: 159
Фото ілюстративне

Відповідно до рішення уряду про безоплатне харчування учнів початкових класів у школах на 2024 рік, кропивницькі школярі також отримали забезпечення.

Про це CBN повідомили у пресслужбі Кропивницької міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За інформацією Лариси Костенко, є у всіх, крім Ліцею Природничих наук (тут капітальний ремонт - у них буфетна продукція)», - зазначив начальник відділу по роботі із ЗМІ Сергій Якунін.

Лариса Костенко - начальниця управління освіти Кропивницької міської ради.

Як йдеться у інформації Міністерства освіти і науки України, від жовтня уряд забезпечить безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1–4 класів. Для цього за ініціативою Президента України на 2024 рік з бюджету виділили 2 мільярди гривень, які передали місцевим громадам у формі субвенції.

Школи зможуть самі готувати їжу або замовляти кейтеринг. 50 грн на день – вартість харчування одного учня. Це можуть бути сніданки чи обіди, залежно від того, як організоване навчання. Субвенція забезпечує гаряче харчування для учнів початкових класів у комунальних школах, гімназіях і ліцеях.

Раніше безоплатне харчування у школах мали тільки пільговики.