Увʼязнили винуватця аварії на Кіровоградщині, в якій загинув його батько

Перегляди: 1146

Суд виніс вирок винуватцю ДТП, в якій загинув його батько - п'ять років ув'язнення.

Про це йдеться у вироку Єдиного державного реєстру судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

21 березня 2024 року оголосили вирок керманичу, який в стані алкогольного сп'яніння в'їхав у дерево, внаслідок чого загинув пасажир - батько водія.

24 червня 2023 року, близько 19:20, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, водій зі своїм батьком 1947 року народження їхав зі сторони села Федірки в напрямку села Глинськ (Олександрійського району).

Чоловік порушував швидкісний режим, втратив кермування та в'їхав в дерево, у результаті чого батько водія зазнав тяжких тілесних ушкоджень та загинув на місці аварії.

У судовому засіданні чоловік визнав свою вину та розкрив деталі того дня.

Чоловік пояснив, що вони з батьком були на риболовлі, де вживали алкоголь, до них приєднався знайомий, і вони вирішили поїхати до села Федірки за горілкою, проте не змогли придбати її через неробочий термінал.

«Вони втрьох поїхали в сторону села Глинськ до рибацького ставка ловити рибу. Він постійно був за кермом, знайомий сидів праворуч, а батько сидів на задньому сидінні. По дорозі він їхав зі швидкістю 95-100 км/год.

На повороті він загальмував, але не впорався з керуванням, тому автомобіль знесло з дороги, і сталася ДТП.

Після ДТП він був у шоковому стані, ще вживав алкоголь, так як його батько загинув. Він телефонував у поліцію, у швидку і до дому. Поліцейські відвезли його у лікарню на освідування, потім затримали», - йдеться у вироку суду.

Крім того, чоловік пояснив суду, що він військовослужбовець, та з грудня 2022 року проходить військову службу, але через хворобу проходив лікування вдома.

Керманич бажав повернутися до військової частини та проходити військову службу. У скоєному він щиро розкаявся, зробив для себе висновки не порушувати вимоги ПДР, та просив суд не позбавляти його волі тому, що має на утриманні двох дітей та матір похилого віку.

Мати ув'язненого в суді пояснила, що син з батьком дійсно поїхали на риболовлю, та обставини ДТП їй не відомі, жінка не мала претензій до свого сина та попросила суворо його не карати.

Врахувавши щире каяття обвинуваченого, суд призначив чоловіку покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на шість років.

Початок строку відбування покарання чоловіка рахувати з дня взяття його під варту з 25 червня 2023 року.

Вирок може бути оскаржений до Кропивницького апеляційного суду через Світловодський міськрайонний суд упродовж 30 днів з дня його проголошення, а засудженим у той же строк з дня отримання копії вироку.