В Олександрії колишній медзаклад переобладнали на гуртожиток для студентів 

Перегляди: 103
Фото: Кіровоградська обласна рада

Олександрійський педагогічний коледж отримав власний гуртожиток, обладнаний на базі колишнього медзакладу.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В Олександрійському педагогічному фаховому коледжі імені Сухомлинського відкрили гуртожиток для студентів навчального закладу.

Донедавна Олександрійський педагогічний фаховий коледж мав значні проблеми з розміщенням приїжджих студентів. На початку 2024-2025 навчального року понад 10% студентів коледжу отримали від педагогічної ради дозвіл навчатися дистанційно через те, що вони мешкають за межами Олександрії та не мають можливості орендувати житло в місті.

Депутатський корпус Кіровоградської облради підтримав пропозицію передати коледжу будівлю колишнього закладу охорони здоров’я, який припинив свою діяльність. Також обласна рада та обласна військова адміністрація виділили гроші на розробку проєктної документації для переведення будівлі з об’єктів нежитлової нерухомості у житлову.

Ремонтні роботи тривали дев’ять місяців. Першого жовтня відремонтована будівля отримала статус - гуртожиток Олександрійського педагогічного фахового коледжу. Він розрахований на щонайменше 90 здобувачів освіти.

Також за сприяння Кіровоградської обласної ради та Товариства Червоного Хреста України, навчальний заклад отримав для гуртожитку холодильник, пральну машину, мікрохвильову піч і набір посуду.