В Україні заборонили партію «Наш край», яка діяла і на Кіровоградщині

Перегляди: 241

За матеріалами СБУ в Україні заборонили політичну партію «Наш край», яка була представлена у Кропивницькій міськраді.

Про це повідомила Служба безпеки України у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За матеріалами Служби безпеки Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про заборону політичної партії «Наш край».

Окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а деякі із функціонерів – перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію. 

За матеріалами справи, загалом до співпраці з рф причетні десятки представників регіональних осередків «Нашого краю». Більшість з них перебуває на тимчасово окупованих регіонах України, де займають різні «посади» в загарбницьких органах рф.

Наразі тривають заходи для притягнення кожного з них до відповідальності за злочини проти України.

Відповідно до рішення суду майно, кошти та інші активи політичної партії «Наш край» будуть передані у власність держави.

Як повідомляється на сайті Кропивницької міськради, станом на 4 травня 2023 депутатську фракцію політичну партію «Наш край» очолював Андрій Табалов, заступником голови фракції був Вадим Дрига та секретарем Валерій Шутка. У обласній раді дана політична партія наразі не представлена.

На сайті політичної партії «Наш край» виступили з офіційною позицією: «Звинувачення на адресу партії з вимогою її заборони через нібито проросійську та антидержавницьку позиції, безпідставні та незаконні. І за духом, і за буквою закону. «Наш край» вбачає в діях влади спробу зачистки електорального поля України».

Як повідомляло CBN, 20 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про заборону діяльності партії "Опозиційна платформа - за життя", попередньо фракції ОПЗЖ у міськраді та облраді саморозпустилися.