Відбулась пресконференція Громадської організації “Флора” про екологічні зміни в громадах Кіровоградщини та Миколаївщини

Перегляди: 141
Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Громадська організація “Флора” провела пресконференцію про екологічні зміни в громадах Кіровоградщини та Миколаївщини 23 квітня у пресцентрі CBN. 
 
Проєкт «Посилення стійкості, безпеки та експертного потенціалу громадських організацій, ініціативних груп та громадських активістів у Кіровоградській та Миколаївських областях» завершився. 
 
За час його проведення 5 координаторів Кіровоградської та 5 координаторів Миколаївської області впроваджували екологічні зміни в своїх громадах. Вони провели ряд інформаційних заходів, координували локальну спільноту екоактивістів, налагоджували діалог та співпрацю між активними мешканцями громади та місцевою владою. 
 
Впродовж року в рамках проєкту діяльність здійснювалась у Кіровоградській області: Бобринецька, Світловодська, Олександрійська та Мар'янівська громади, серед громад Миколаївської області: Мостівська, Вознесенська, Бузька та Олександрівська громади.

2024_04_23_9999_5_04_23_2024

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Координаторка екологічних кампаній у Бобринецькій громаді Катерина Охріменко розповіла про зміни, яких вдалось досягти за рік: «Змінилась не тільки громада, але й жителі, я починала одна, зараз я маю велику команду однодумців та екоактивістів, які хочуть змінити громаду на краще. Коли на початку своєї діяльності на заходи приходило дуже мало людей, в опитуваннях також не багато брали участь, то вже на середині нашої діяльності, їх стало удвічі більше».

Основними напрямками роботи проєкту була просвітницька діяльність, опитування та збір інформації про стан довкілля громад. Головними проблемами стали: забруднення водних ресурсів, неналежна якість питної води, проблема спалювання сміття та рослин, неконтрольована вирубка дерев. Зокрема про це також інформувала Альона Савченко - координаторка екологічних кампаній у Мостівській громаді.

2024_04_23_9999_7_04_23_2024  Координаторки кажуть, що це робота складна та послідовна, всі проблеми не ліквідувати за один рік, головною ідеєю є те, щоб знизити негативний вплив, та змінити ставлення людей до довкілля, бережно ставитись до навколишнього середовища. 
 
Керівниця проєкту, заступниця виконавчого директора Ірина Мунтян закликає людей, небайдужих до проблем довкілля, долучитись до екофоруму південних регіонів, який відбудеться 24 квітня. 
 
Проєкт реалізується ГО «Флора» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди та думки, викладені у матеріалі, належать виключно ГО «Флора».

2024_04_23_9999_16_04_23_2024

2024_04_23_9999_30_04_23_2024