Власники люксових авто сплатили на Кіровоградщині понад 3 млн грн податків за пів року

Перегляди: 64

Власники люксових авто сплатили до місцевих бюджетів Кіровоградщини понад 3 млн грн транспортного податку у січні-липні 2024 року.

Про це CBN повідомило Головне управління ДПС у Кіровоградській області.

У січні-липні 2024 року до місцевих бюджетів Кіровоградщини забезпечили надходження 3 млн 33,6 тис. грн транспортного податку. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлія Мороз, у порівнянні з тогорічним показником надходження виросли на 710,9 тис. грн, або на 30,6 відсотка.

Основна сума сплаченого податку, а саме 2 млн 11,9 тис. грн, була перерахована власниками авто – юридичними особами області. Внесок у сплату транспортного податку від фізичних осіб склав 1 млн 21,7 тис. гривень.

Керівниця податкового відомства нагадала, що транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість яких понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року. Ставка податку – 25 тис. грн на рік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua