Водій, чия дружина загинула в ДТП на Кіровоградщині, отримав умовний термін

Перегляди: 257
Фото ілюстративне

Маловисківський районний суд ухвалив рішення оголосити про умовний термін чоловіку, який потрапив у ДТП в ході якого загинула його дружина.

Про це йдеться у вироку, оприлюдненому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обвинувачений їхав з потерпілою на автомобілі Nissan Note з Кропивницького, у напрямку міста Умань. Автомобіль був у справному стані, проте водій порушив правила дорожнього руху та в районі Мар'янівської територіальної громади Новоукраїнського району Кіровоградської області виїхав за межі дорожнього покриття й перевернувся у кюветі.

Потерпіла отримала численні травми, внутрішні крововиливи та переломи, внаслідок отриманих ушкоджень дружина обвинуваченого померла.

В суді чоловік визнав свою вину та дав показання, щиро шкодує про те, що трапилося. Суд врахував щире каяття чоловіка як обставину, що пом'якшує злочин.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) й призначив йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі. Та на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробним терміном один рік.