Воїн з Кіровоградщини повернувся з російського полону. Він обороняв Маріуполь

Перегляди: 92
Фото: фейсбук-сторінка газети «Вперед»
Військовослужбовця з Кіровоградщини, уродженця Олександрівки Андрія Єгорова звільнили з російського полону.
 
Про це повідомила редакторка Олександрівської районної газети "Вперед" Галина Шевченко у Фейсбуці.
 
"Андрія Єгорова, старшого лейтенанта 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ, уродженця селища Олександрівка, звільнили з російського полону. Про це повідомила його мама, Світлана Єгорова", - йдеться у дописі.
 
Зазначається, що Андрій Єгоров у полон потрапив 12 квітня 2022 року у Маріуполі. 20 жовтня 2023 року Андрія та його побратима Назарія Мороза так званий суд «ДНР» засудив до 26 років позбавлення волі із відбуванням у виправній колонії суворого режиму. Військових звинуватили у вбивстві цивільних у Маріуполі.
 
В Україну 18 жовтня повернулися 95 українців з російського полону, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«95 наших людей знову вдома. Воїни, які захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину. Кожного разу, коли Україна рятує своїх людей із російського полону, ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі», – написав він у телеграмі.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються українці, які отримали так звані вироки у російських судах: 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення, зазначили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua