Воїн з Кропивницького району отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

Перегляди: 1087
Фото: Кіровоградський обласний ТЦК та СП

Молодший сержант Богдан Дубіна з села Черняхівка Кропивницького району отримав медаль «Хрест особливих заслуг» від Головнокомандувача ЗСУ.

Про це повідомив Кіровоградський обласний ТЦК та СП у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Військовослужбовець 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, молодший сержант Богдан Дубіна отримав нагороду від Головнокомандувача Збройних Сил України «Хрест особливих заслуг».

Минулого року Богдан виконував завдання на Запорізькому напрямку, здійснюючи інженерну розвідку та розмінування маршрутів просування техніки. Його професіоналізм та мужність врятували багато життів та техніки під час бойових дій.

З січня 2024 року Богдан продовжував свою службу на передовій на Донеччині, де під щільними обстрілами він здійснював мінування переднього краю оборони, перешкоджаючи просуванню ворога до позицій свого підрозділу.

За свою сміливість та стійкість у виконанні бойових завдань, молодший сержант Богдан Дубіна отримав заслужену відзнаку - медаль «Хрест особливих заслуг», яку вручив особисто Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Медаллю «Хрест особливих заслуг» нагороджуються військовослужбовці та працівники Збройних Сил України за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із супротивником; видатні успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення воєнних (бойових) дій.