Воїн зі Світловодської громади загинув під час обстрілу Полтави

Перегляди: 4883

Під час обстрілу Полтави 3 вересня загинув військовослужбовець Денис Терновський зі Світловодської громади.

Про це повідомила Світловодська міська рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Денис Терновський народився 14 вересня 1987 року у місті Світловодськ. Закінчив 9 класів місцевої ЗШ №2, після чого навчався у Світловодському політехнічному фаховому коледжі на факультеті радіоелектронного приладобудування. Згодом закінчив Державний технологічний університет міста Черкаси, за фахом - «Компʼютерна інженерія». Після навчання працював торговим представником у БК «Дніпро». 

photo_1_2024-09-08_15-58-27 

З початку повномасштабного вторгнення займався волонтерською діяльністю, возив продукти харчування до Бучі, зокрема, допомагав розбирати завали. Денис попри на непридатність до служби, постійно намагався стати на захист рідної землі. Хоча у військкоматі захиснику 4 рази відмовляли, Денис мобілізувався до лав ЗСУ 13 червня 2024 року. 

Спочатку Денис проходив військову підготовку у Чернігівській області. Згодом його направили на Сумський напрямок. Служив солдат Терновський на посаді звʼязківця. Після був направлений на навчання у місто Полтава. У Полтаві захисник мав закінчити навчання та їхати у Донецьку область стримувати ворожу навалу. 

Денис Терновський перебував на місці трагедії у Полтаві 3 вересня, де отримав тяжкі поранення. Захисника госпіталізували, він переніс 4 операції, але 5-та операція стала останньою для Дениса, 5 вересня 2024 року його серце зупинилося.

У Героя залишилися дружина, одинадцятирічна донька та двоє сестер, яких він дуже любив.